Business news from Ukraine

Будівництво кампусу будівельних технологій ірландської Kingspan у Львівській області заплановано на 2024 рік

10 Лютого , 2023  

Старт будівництва кампусу будівельних технологій ірландського виробника теплоізоляційних енергоефективних технологій Kingspan заплановано на 2024 рік, компанія вже почала підшукувати ділянку у Львівській області через її близькість до кордону, повідомляють у прес-релізі UkraineInvest у четвер.

Згідно з ним, кампус включатиме шість виробничих зон, включно з виробництвом ізоляційних матеріалів і рішень для централізованого опалення. Кампус вироблятиме будівельну продукцію з високою доданою вартістю. Проєкт передбачає створення “зеленого” виробництва з низьким вмістом вуглекислого газу.

Як повідомлялося, Kingspan інвестує в будівництво понад EUR200 млн. Будівництво займе близько п’яти років. Реалізація проєкту дасть змогу створити 600-800 нових робочих місць.

Компанія Kingspan створена 1965 року в Ірландії, спеціалізується на виробництві будівельних рішень для огороджувальних конструкцій (покрівля, стіни, фасади), а також захисних стін, холодильних дверей, високотехнологічної твердої уретану і твердої фенольної теплоізоляції для покрівель, стін, підлог і трубопроводів. Оперує 200 виробничими потужностями по всьому світу. В Україну компанія прийшла 2005 року.

У квітні 2022 року Kingspan повідомила про завершення виходу з російського бізнесу. На РФ припадало менше 1% глобальних операцій компанії. Вона також пожертвувала $750 тис. UNICEF для створення п’яти центрів Blue Dot для допомоги біженцям на українському кордоні.

UkraineInvest – Офіс із залучення та підтримки інвестицій при Кабінеті міністрів України, надає організаційно-консультативну підтримку інвесторам для підготовки реалізації проектів.