Business news from Ukraine

McDonald’s відкрив в Одесі ще один ресторан

2 Вересня , 2024  

ПІІ «МакДональдс Юкрейн Лтд.», що розвиває в Україні мережу ресторанів швидкого обслуговування McDonald’s, відкрило в п’ятницю десятий ресторан в Одесі на вул. Саймона Літмана, 2а, що став четвертим проектом у співпраці з АЗС і першим у співпраці з АЗК «ОККО».

«Із сьогоднішнім відкриттям в Одесі компанія (…) поступово збільшує кількість закладів у великих містах», – цитує директора з розвитку “МакДональдс” в Україні Віталія Стефурака прес-служба компанії.

Новий «МакДональдс» розташований у житловому масиві недалеко від в’їзду в місто з боку автодороги М-05 Київ-Одеса. Новий заклад «МакДональдс» в Одесі став четвертим рестораном мережі, що розміщується безпосередньо на території автозаправної станції, і першим проєктом, втіленим у співпраці з АЗК «ОККО». Раніше «МакДональдс» відкрив два ресторани у співпраці з KLO та один ресторан у співпраці з WOG. Наразі триває будівництво ще одного ресторану у співпраці з «ОККО» в Мукачеві (Закарпатська область).

Ця локація стала 103-м працюючим рестораном мережі в Україні зі 118 наявних. Перший заклад мережі McDonald’s в Україні відкрито 24 травня 1997 року в Києві.

Як повідомлялося, McDonald’s 20 вересня 2022 року розпочав поетапне відкриття ресторанів в Україні. До 24 лютого того ж року мережа налічувала 109 ресторанів у 24 містах країни. Станом на серпень 2024 року працює 103 ресторани, а мережа налічує 118 ресторанів.

За підсумками 2023 року збільшило виручку в 3,9 раза порівняно з попереднім роком, до 12,9 млрд грн, випливає з даних Opendatabot. Згідно з фінансовими результатами за 2023 рік, чистий прибуток підприємства становив 1,29 млрд грн проти збитку в 2 млрд грн у 2022 році. Кількість співробітників компанії у 2023 році зросла на 7% – до 9614 осіб. Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, учасником ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд.» є MCD Europe Limited (100%, Лондон, Велика Британія).

,