Business news from Ukraine

Замість України Євробачення-2023 прийме Ліверпуль

8 Жовтня , 2022  

Конкурс “Євробачення-2023” відбудеться у Ліверпулі, повідомляє прес-служба конкурсу.

“EBU та BBC раді повідомити, що Ліверпуль був обраний як місто-організатор 67-го конкурсу пісні “Євробачення” після проведення конкурсного відбору”, – зазначається в повідомленні.

Гранд-фінал конкурсу “Євробачення-2023” пройде на “Ліверпуль Арені” у суботу, 13 травня, а півфінали – 9 та 11 травня.

BBC спільно з Європейським мовним союзом (EBU) організує цей захід за погодженням з українською громадською телекомпанією “Суспильне”.

Одночасно з оголошенням міста-організатора EBU випустив офіційний логотип Євробачення-2023, де зображено український прапор.

“Дизайн логотипу відображає те, що хоча конкурс проводитиметься у Великій Британії, він проводитиметься від імені України, переможниці конкурсу пісні Євробачення цього року”, – наголошується в повідомленні.

“Символічно, що конкурс “Євробачення-2023″ пройде в Ліверпулі, місті-побратимі Одеси. Організація конкурсу такого рівня висуває надвисокі вимоги. Упевнений, що місто, визнане столицею поп-музики, зустріне їх найкращим чином і подарує свято музики, яке вразить як делегації, так і шанувальників Євробачення”, – прокоментував результати відбору голова правління “Суспільного” Микола Чернотицький.

Прем’єр-міністр Великобританії Ліз Трасс також привітала Ліверпуль із перемогою у відборі.

“Великі привітання Ліверпулю з тим, що його було обрано як приймаючу сторону Євробачення 2023. Гостинне місто з багатою музичною спадщиною, Ліверпуль влаштує незабутнє шоу, присвячене багатій культурі та творчості України”, – написала Трасс у Twitter.

У свою чергу міністр культури України Олександр Ткаченко також висловив упевненість, що Ліверпуль чудово впорається із проведенням конкурсу.

“Я вітаю рішення BBC з обранням міста проведення Євробачення-2023. Упевнений, що Ліверпуль чудово впорається із завданням проведення такого масштабного свята та відобразить традиції та особливості України у ньому”, – написав Ткаченко у телеграм-каналі.

,