Business news from Ukraine

Страховик “Мега-Гарант” змінив наглядову раду

17 Жовтня , 2022  

Акціонери АТ “СК “Мега-Гарант” (Київ) прийняли рішення припинити повноваження голови наглядової ради Романа Кіпоть, членів наглядової ради Олександра Батрак, Наталії Тітової.

Згідно з повідомленням компанії в системі розкриття інформації НКЦПФР, крім того членами наглядової ради призначені Олександр Волохін, які останні п’ять років займають посаду директора ТОВ “Аквіс Трейд”, ТОВ “Карс Техносервіс” та Іван Нижник-директор ТОВ “Ніжбуд ЛТД”.

Як повідомлялося, Моторне (транспортне) страхове бюро України повідомило про втрату компанією статусу асоційованого члена з 5 жовтня 2022 року. У зв’язку з тимчасовим зупиненням дії ліцензій СК “Мега-Гаран”, у тому числі на провадження діяльності з обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

Раніше НБУ 1 серпня тимчасово призупинив ліцензії на провадження страхової діяльності АТ “СК “Мега-Гарант” у зв’язку з порушенням обов’язкових фінансових нормативів.

Як зазначав регулятор, істотну частину активів СК “Мега-Гарант” було розміщено в АТ “Мегабанк”, який віднесено до категорії неплатоспроможних, згідно з рішенням НБУ від 3 червня 2022 року.

В результаті СК “Мега-Гарант” втратила великий обсяг прийнятних активів, якими забезпечується платоспроможність страховика, що призвело до того, що станом на 7 червня 2022 року страховик не дотримується нормативу платоспроможності та достатності капіталу, а також нормативу ризиковості операцій.

НБУ зазначає, що страховику до 30 вересня 2022 року надано термін для усунення порушень, що стали підставою для застосування заходів впливу.

АТ “СК “Мега-Гарант” входить до банківської групи АБ “Мегабанк”. Здійснює діяльність у сегменті non-life, у тому числі по ОСАЦВ.

У першому кварталі 2022 року страховик зібрав 116,4 млн грн страхових платежів (з них понад 80% припадає на ОСАЦВ) та виплатив 4,5 млн грн страхових виплат.

Компанія займає 28-е місце серед найбільших компаній України, які здійснюють діяльність на ринку ОСАЦВ, і має 1,24% частки ринку зі страхових премій за вказаним видом страхування.

, ,