Business news from Ukraine

Прем’єр-міністр України поїхав до Берліна

24 Жовтня , 2022  

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль перебуває з робочим візитом у німецькій столиці Берліні.

“Працюємо сьогодні в Берліні, маємо насичений порядок денний. Почали його відкриттям з канцлером Олафом Шольцем V українсько-німецького економічного форуму”, – написав Шмигаль на телеграм-каналі.

За його словами, під час виступу він сконцентрував увагу на перспективах, що відкриються для європейського бізнесу у процесі реалізації Плану відновлення України.

Зокрема йдеться про військово-промисловий комплекс.

“Націлені створити високотехнологічний ВПК, зокрема, завдяки трансферту європейських та світових військових технологій, залученню інвестицій у конструкторські розробки та побудові військових виробництв”, – написав він.

Також прем’єр повідомив на форумі, що в країні є значний потенціал для постачання «чистої» енергії та найбільших у Європі газосховищ.

“Цифрові технології. Україна в перспективі може перетворитися на цифровий хаб азіатського та європейського магістрального інтернет-трафіку. Аграрний сектор, інвестиційний потенціал якого — не менше ніж $34 млрд. Green Deal. Бачимо себе кліматично модернізованою державою. Європейські інвестиції в чисте українське виробництво — це крок до реалізації зеленого переходу”, – розповів Шмигаль.

,