Business news from Ukraine

Нафта дорожчає, Brent $96 за барель

27 Жовтня , 2022  

Ціни на нафту помірно піднімаються вранці у четвер після зростання до двотижневих максимумів напередодні, спровокованого зниженням курсу долара та даними про скорочення запасів бензину в США.

Вартість грудневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:02 кв становить $95,93 за барель, що на $0,24 (0,25%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти подорожчали на $2,17 (2,3%), до $95,69 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $88,1 за барель, що на $0,19 (0,22%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На день раніше контракт зріс у ціні на $2,59 (3%), до $87,91 за барель.

Як стало відомо в середу з доповіді Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 2,59 млн барелів, тоді як опитані Bloomberg експерти очікували помірнішого зростання – на 1,5 млн барелів.

Товарні запаси бензину знизилися на 1,48 млн. барелів, а резерви дистилятів збільшилися на 170 тис. барелів. Аналітики прогнозували зменшення запасів бензину на 1,5 млн. барелів, дистилятів – на 1 млн. барелів.

“Скорочення запасів бензину говорить про те, що, можливо, справи в економіці та в плані поїздок на автомобілях не такі погані, як очікувалося”, – зазначив президент Strategic Energy & Economic Research Майкл Лінч.

Тим часом ICE, що розраховується, показує динаміку долара щодо шести основних світових валют, напередодні впав на 1,2%. Підйом цін на нафту в середу “насправді став наслідком зниження долара”, сказав старший аналітик The Price Futures Group Філ Флін в інтерв’ю MarketWatch.

,