Business news from Ukraine

Фондові індекси країн АТР опускаються у п’ятницю

28 Жовтня , 2022  

Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) опускаються під час торгів у п’ятницю, трейдери оцінюють підсумки засідання Банку Японії та квартальні звіти компаній.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:21 кск впав на 1,4%, у той час як гонконгський Hang Seng – на 2,9%.

Лідерами падіння котирувань на Гонконзькій фондовій біржі виступають акції Country Garden Holdings Co. Ltd. (-9,9%), China Mengniu Dairy Co. Ltd. (-9,5%) та Longfor Group Holdings Ltd. (-9,2%).

Акції China CITIC Bank Corp. дешевшають на 0,3%. Китайський банк у третьому кварталі трохи збільшив чистий прибуток на тлі збільшення чистого відсоткового доходу та операційного прибутку.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:21 кск знизилося на 0,7%.

Банк Японії залишив незмінними основні параметри грошово-кредитної політики (ДКП) за підсумками дводенного засідання, що завершилося в п’ятницю.

Короткострокова відсоткова ставка за депозитами комерційних банків у ЦП залишена на рівні мінус 0,1% річних, цільова доходність десятирічних держоблігацій – близько нуля, йдеться в заяві японського ЦП, поширеній за підсумками засідання.

Це збіглося з очікуваннями більшості аналітиків.

Тим часом безробіття в Японії у вересні збільшилося до 2,6% порівняно з 2,5% місяцем раніше, свідчать дані міністерства внутрішніх справ та зв’язку країни.

Експерти в середньому прогнозували збереження показника на серпневому рівні, повідомляє Trading Economics.

Для порівняння, у вересні 2021 року безробіття перебувало на позначці 2,8%.

Найбільше дешевшають акції виробника промислових роботів Fanuc Corp. (-5,5%), яка опублікувала розчаровані інвесторами квартальні результати і погіршила річний попит, пославшись на послаблення попиту в Китаї.

Також у лідерах падіння в індексі знаходяться папери Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. (-4,4%) та Hoya Corp. (-4,3%).

Південнокорейський індекс Kospi до 8:25 кск втратив 0,6%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чіпів та електроніки Samsung Electronics Co. знижуються на 3,2%.

Папери іншого виробника мікросхем, SK Hynix Inc., падають на 6,7%, опускаючись другу сесію поспіль на тлі квартальних результатів, які не виправдали очікувань аналітиків, та повідомлення компанії про плани скорочення капітальних витрат.

Водночас акції автовиробників Kia Corp. зростають на 0,8%, Hyundai Motor Co. – на 1,3%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 знизився на 0,9%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto зменшилася на 5% та 4,4% відповідно.

,