Business news from Ukraine

В Україні зберегли тарифи на електроенергію для населення до 31 березня 2023 року

30 Жовтня , 2022  

Кабінет міністрів України продовжив дію спецзобов’язань на ринку електроенергії (ПЗГ), зберігши пільгові ціни для населення.

Відповідне рішення про внесення змін до постанови про ПЗГ №483 від 5 червня 2019 року ухвалено на засіданні уряду у п’ятницю, повідомило Міністерство енергетики.

“Таким чином, пільгові ціни на електроенергію для побутових споживачів збережуться до кінця осінньо-зимового періоду 2022/2023 – до 31 березня 2023 року”, – йдеться у релізі міністерства.

Міненерго також зазначило, що прийнятою сьогодні постановою пільговий перелік доповнено цілями споживання на аварійне та евакуаційне освітлення, протипожежні та вентиляційні системи, димовидалення та кондиціювання, системи сигналізації та авіаційні маяки. У такому разі тариф становитиме 1,68 грн/кВт-год.

Як повідомлялося, тариф на е/е для населення з 1 жовтня 2021 року становить 1,4 грн/кВт-год за місячного споживання 250 кВт-год включно, понад цей обсяг – 1,68 грн/кВт-год.

За такою ж ціною, незалежно від обсягу споживання, ресурс отримують, зокрема, колективні побутові споживачі, гуртожитки, юрособи, які є власниками або балансоутримувачами місць розміщення ВПО, дачні кооперативи, садові товариства на технічні цілі та висвітлення територій, а також релігійні організації на комунально -побутові потреби

Цей тариф діє також у багатоквартирних житлових будинках при використанні е/е для роботи індивідуальних теплових пунктів, котелень, ліфтів, насосів, домофонів, освітлення дворів, сходів, номерних знаків.

,