Business news from Ukraine

Долар США стабільний до світових валют, інвестори чекають підсумків виборів до Конгресу США

9 Листопада , 2022  

Курс долара слабо змінюється вранці в середу до основних світових валют, інвестори чекають підсумків проміжних виборів до Конгресу США.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США відносно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), зростає менш ніж на 0,1%. За останні три сесії індикатор упав майже на 3%.

Пара євро/долар до 7:55 кв торгується на рівні $1,0073 проти $1,0075 на закриття сесії у вівторок.

Курс долара до ієни зріс менш ніж на 0,1% і становить 145,77 ієни порівняно з 145,69 ієни на кінець минулої сесії.

Фунт торгується на позначці $1,1541 порівняно з $1,1546 на закриття попередніх торгів.

Республіканська партія очікувано випереджає демократів на проміжних виборах до Конгресу США, випливає з прогнозів американських ЗМІ. Згідно з попереднім прогнозом телеканалу CNN, республіканці займають 176 місць у Палаті представників США, у демократів – 121 місце. Politico прогнозує 158 місць у республіканців і 99 – у демократів. Для контролю над Палатою представників одній із партій необхідно набрати 218 місць із 435.

На виборах до Сенату, згідно з прогнозами CNN і Politico, республіканці і демократи зрівняли рахунок – у них по 46 місць. Для контролю в Сенаті республіканцям необхідно посісти 51 місце – з урахуванням того, що в спірних ситуаціях право голосу має віцепрезидентка Камала Гарріс, яка є представницею Демократичної партії.

Крім того, учасники ринку чекають даних про жовтневу інфляцію в США, які можуть вплинути на рішення ФРС. Звіт буде опубліковано в четвер, і опитані Trading Economics аналітики в середньому очікують, що він вкаже на уповільнення інфляції в жовтні до 8% з вересневих 8,2%.

Тим часом курс юаня на материку зріс на 0,1%, до 7,2445 за $1, а офшорний юань, торги яким проходять у Гонконзі, зміцнився на 0,2%, до 7,2459 за $1.

Як стало відомо в середу, інфляція в Китаї в жовтні сповільнилася до мінімального рівня з травня. Споживчі ціни (індекс CPI) минулого місяця збільшилися на 2,1% у річному вираженні після підйому на 2,8% у вересні, тоді як аналітики в середньому очікували більш помірного уповільнення – до 2,4%.

Порівняно з попереднім місяцем споживчі ціни в КНР збільшилися в жовтні на 0,1% після підвищення на 0,3% місяцем раніше. Експерти прогнозували, що темпи зростання залишаться на вересневому рівні.

,