Business news from Ukraine

Ціни на нафту почали знижуватися, Brent нижче $92 за барель

10 Листопада , 2022  

Ціни на нафту почали знижуватися в четвер, опускаючись четверту сесію поспіль на сигналах розширення карантинних обмежень у Китаї.

Січневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:01 мск подешевшали на $0,80 (0,86%) – до $91,85 за барель. Котирування Brent опустилися нижче $92 за барель вперше з кінця жовтня.

Котирування ф’ючерсів на WTI на грудень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $0,99 (1,15%) – до $84,84 за барель.

Напередодні ціна Brent знизилася на 2,8%, WTI впала на 3,5%.

Китай запроваджує карантинні заходи в низці великих міст, включно з Пекіном, на тлі стрибка захворюваності на COVID-19 у країні до максимального за шість місяців рівня, повідомляє агентство Bloomberg. Зокрема, обмеження торкнулися міста Чунцін із населенням понад 32 млн осіб, яке зіткнулося з найрізкішим зростанням заражень більш ніж за рік.

КНР є найбільшим у світі імпортером палива, і учасники ринку побоюються, що локдауни чинитимуть додатковий тиск на економіку і попит на енергоносії в країні, зазначає видання Barron’s.

Крім того, в середу стало відомо, що комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 3,92 млн барелів – до 440,76 млн барелів. Це рекордний показник із липня 2021 року. Експерти, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували зростання запасів лише на 250 тис. барелів.

Також трейдери чекають звіту про жовтневу інфляцію в США, який буде оприлюднено в четвер і може вплинути на політику Федеральної резервної системи. Опитані Trading Economics аналітики очікують уповільнення інфляції минулого місяця до 8% з вересневих 8,2%.

,