Business news from Ukraine

Ціни на нафту знижуються після стрибка на 3% днем раніше

1 Грудня , 2022  

Ціни на нафту показують слабку негативну динаміку вранці в четвер після стрибка на 3% днем раніше.

Лютневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:17 кск подешевшали на $0,28 (0,32%) – до $86,69 за барель. Напередодні ціна на ці контракти зросла на 3,2%, до $86,97 за барель. Вартість січневих ф’ючерсів на Brent, термін яких закінчився в середу, піднялася за сесію на 2,9%, склавши $85,43 за барель.

Котирування ф’ючерсів на WTI на січень на торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до зазначеного часу опустилися на $0,22 (0,27%) – до $80,33 за барель. Ці контракти в середу зросли в ціні на 3% і досягли $80,55 за барель.

Водночас за листопад ціна на Brent впала на 9,9%, на WTI – на 6,9% головним чином на занепокоєнні інвесторів через зниження попиту в Китаї через нові локдауни на тлі спалаху коронавірусу.

У середу нафтовий ринок, однак, підтримали новини про те, що влада КНР пом’якшила антиковідні заходи в низці міст і провінцій, включно з Пекіном. Інвестори очікують, що офіційний Пекін піде на відмову від політики нульової терпимості до коронавірусу після масових акцій протесту в країні на початку цього тижня.

Крім того, офіційні дані Міненерго США показали тижневе зниження запасів нафти на 12,58 млн барелів, до 419,08 млн барелів. Водночас експерти очікували зниження запасів лише на 3,12 млн барелів.

Увага ринку поступово переключається на засідання ОПЕК+, яке відбудеться 4 грудня. Деякі аналітики очікують, що альянс може ухвалити рішення про подальше скорочення квот на видобуток.