Business news from Ukraine

Авіакомпанія української “Нової пошти” отримала сертифікат експлуатанта

17 Січня , 2023  

Авіакомпанія Supernova Airlines, що входить до групи компаній “Нова пошта”, 6 січня отримала український сертифікат експлуатанта, що надає можливість почати вантажні авіарейси, повідомила прес-служба “Нової пошти” в понеділок.

“Ми перший український перевізник, який зміг виконати всі вимоги і отримав сертифікат експлуатанта в умовах війни. Це приклад незламності українців і нагадування іншим бізнесам, що саме зараз найкращий час інвестувати в Україну”, – наводяться в прес-релізі слова директора Supernova Airlines Ярослава Красножона.

Він наголосив, що компанія вірить у ЗСУ і розуміє, що швидка і безпечна логістика дуже важлива для прискорення перемоги і забезпечення українців необхідними товарами.

Перший рейс із вантажами клієнтів “Нова пошта Глобал” заплановано виконати вже навесні 2023 року, зазначено в повідомленні. Для цього у компанії вже два АН-26, які використовує на правах лізингу (UR-UZI та UR-UZM – ІФ).

Власником обох літаків Supernova Airlines, згідно з даними державного реєстру, є компанія Expedition Aviation (FZC) з ОАЕ.

“Supernova Airlines здійснюватиме рейси з українських міжнародних аеропортів “Бориспіль” і “Львів” після закінчення війни, а поки українське небо закрите для польотів, авіаційні перевезення здійснюватимуться з найближчих до України європейських аеропортів”, – зазначили в компанії.

Як повідомлялося, 1 жовтня 2021 року група компаній “Нова пошта” запустила власну авіакомпанію Supernova Airlines, яка доставляє міжнародні вантажі, має власний флот і підпорядковується компанії “Нова пошта Глобал”.