Business news from Ukraine

Ціни на нафту впевнено підвищуються в четвер

26 Січня , 2023  

Ціни на нафту впевнено підвищуються під час торгів у четвер після незначних коливань напередодні, інвестори оцінюють перспективи попиту.

Відкриття китайської економіки дає ринку приводи для оптимізму щодо відновлення споживання в поточному році, пише Trading Economics.

Вартість березневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 12:54 кв становить $86,73 за барель, що на $0,61 (0,71%) вище за показник на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $80,76 за барель, що на $0,61 (0,76%) вище підсумкового значення попередньої сесії.

Крім того, трейдери продовжують оцінювати дані про резерви палива в США.

Комерційні запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 533 тис. барелів, показали оприлюднені напередодні дані щотижневої доповіді міністерства енергетики. Зростання резервів зафіксовано за підсумками п’ятого тижня поспіль.

Товарні запаси бензину зросли на 1,76 млн барелів, тоді як дистилятів – зменшилися на 507 тис. барелів.

Опитані Bloomberg експерти очікували зростання запасів нафти на 1,5 млн барелів, збільшення запасів бензину на 1,5 млн барелів і падіння запасів дистилятів на 1,6 млн барелів.