Business news from Ukraine

Ціни на нафту піднімаються, Brent – $85,66 за барель

1 Лютого , 2023  

Ціни на нафту піднімаються в середу перед публікацією підсумків засідання Федеральної резервної системи (ФРС), а також результатів зустрічі представників держав ОПЕК+.

Федрезерв, як очікується, підвищить базову ставку в середу на 25 базисних пунктів (б.п.), що означатиме подальше уповільнення темпів її підйому.

Міністри моніторингового комітету ОПЕК+ (JMMC) зустрінуться 1 лютого для обговорення ситуації на нафтовому ринку. Більшість експертів не очікує нових рішень за підсумками цієї зустрічі, зазначає Bloomberg.

Вартість квітневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:15 кв. м у середу становить $85,66 за барель, що на $0,2 (0,23%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти подорожчали на $0,96 (1,1%), до $85,46 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $0,32 (0,41%), до $79,19 за барель. До закриття попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $0,97 (1,3%), до $78,87 за барель.

У січні як Brent, так і WTI подешевшали приблизно на 1,7%. Зниження цін зафіксовано за підсумками третього місяця поспіль, незважаючи на зростаючий оптимізм інвесторів щодо перспектив попиту в Китаї слідом за зняттям карантинних обмежень у країні.

“Нафтовий ринок, здається, знайшов стійку опору, – зазначає аналітик IG Asia Pte в Сінгапурі Йеп Джун Ронг. – Проте, будь-які “яструбині” сигнали Федрезерву в середу можуть повернути знижувальний тиск”.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані в ніч із вівторка на середу, засвідчили зростання запасів нафти в США за тиждень, що завершився 27 січня, на 6,33 млн барелів.

Офіційна доповідь про запаси енергоносіїв у Штатах буде оприлюднена в середу о 17:30 кв. м.

,