Business news from Ukraine

Нафта дорожчає, Brent біля $84,7 за барель

11 Квітня , 2023  

Ціни на нафту зростають вранці у вівторок, відновлюючись після різкого зниження напередодні.

Вартість червневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:05 кв становить $84,73 за барель, що на $0,55 (0,65%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти подешевшали на 94 центи, до $84,18 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $80,33 за барель, що на $0,59 (0,74%) вище підсумкового значення попередньої сесії. Напередодні контракт знизився в ціні на 96 центів, до $79,74 за барель.

Ключовими подіями для ринку нафти цього тижня стануть публікації звітів Управління енергетичної інформації Міненерго США, Міжнародного енергетичного агентства та ОПЕК.

Крім того, інвестори чекають березневих даних про американську інфляцію. Опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що темпи зростання споживчих цін у Штатах у березні сповільнилися до 5,2% з лютневих 6%.

Спред між ф’ючерсами на Brent на грудень поточного року і на грудень наступного зріс до $5,5 за барель з $2,5 за барель трьома тижнями раніше. Це свідчить про те, що ринок побоюється скорочення запасів, зазначає агентство Bloomberg.

,