Business news from Ukraine

Ціни на нафту помірно піднімаються, Brent біля $84,9 за барель

18 Квітня , 2023  

Ціни на нафту помірно піднімаються вранці у вівторок після помітного зниження за підсумками попередньої сесії.

Вартість червневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:13 кв. становить $84,91 за барель, що на $0,15 (0,18%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти впали в ціні на $1,55 (1,8%), до $84,76 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $80,96 за барель, що на $0,13 (0,16%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні контракт подешевшав на $1,69 (2,1%), до $80,83 за барель.

Як стало відомо в понеділок, індекс виробничої активності Нью-Йорка Empire Manufacturing у квітні зріс до плюс 10,8 пункту порівняно з мінус 24,6 пункту минулого місяця. Індикатор піднявся в позитивну зону вперше за п’ять місяців і оновив максимум з липня 2022 року. Аналітики, опитані Trading Economics, у середньому очікували зростання лише до мінус 18 пунктів.

Індикатор вказав на стійкість американської економіки, що посилює ймовірність нових підвищень відсоткової ставки Федеральної резервної системи, зазначає MarketWatch.

З іншого боку, деякі трейдери вважають, що зростання ВВП США продовжить сповільнюватися, і це “обмежує потенціал до зростання цін на нафту і посилює тиск” на ринок, сказав інвестиційний директор Zaye Capital Markets Наїм Аслам.

За його словами, ймовірність зниження цін на нафту – вища, ніж ймовірність їхнього зростання, котирування можуть опуститися нижче $80 за барель.

,