Business news from Ukraine

Нафта знову дешевшає, ціна Brent – $80,53 за барель

24 Квітня , 2023  

Ціни на нафту еталонних марок у понеділок знову знижуються.

У п’ятницю котирування зросли, проте за підсумками всього тижня вони впали більш ніж на 5%.

Трейдери побоюються, що подальше посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою та іншими великими центробанками може спричинити погіршення стану світової економіки і скорочення попиту на пальне, зазначає Trading Economics.

Ці фактори більш ніж компенсують оптимізм щодо відновлення економіки Китаю після скасування суворих обмежень, введених для стримування пандемії COVID-19, наприкінці 2022 року, пише MarketWatch.

На тлі погіршення економічного фону і все ще “яструбиної” поведінки Федеральної резервної системи немає реальних позитивних причин для зростання нафтового ринку, вважають аналітики Sevens Report Research.

Котирування червневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:05 кв становили $80,53 барель, що на $1,13 (на 1,4%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У п’ятницю ці контракти подорожчали на $0,56 (на 0,7%) – до $81,66 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася вранці на $0,93 (на 1,2%) – до $76,94 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів збільшилася на $0,5 (на 0,7%) і склала $77,87 за барель.

За минулий тиждень котирування Brent впали на 5,4% і WTI – на 5,5%.

,