Business news from Ukraine

Ціни на нафту знижуються, Brent – біля $82,2 за барель

25 Квітня , 2023  

Ціни на нафту знижуються вдень у вівторок після зростання за підсумками двох попередніх сесій на тлі зміцнення долара. Крім того, інвестори продовжують оцінювати перспективи попиту на паливо.

Вартість червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 15:17 кв. у вівторок становить $82,18 барель, що на $0,55 (0,66%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до цього часу на $0,51 (0,65%), до $78,25 за барель.

Індекс DXY, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, підвищується під час торгів на 0,2%, що знижує привабливість нафти для власників інших валют.

Ринок також побоюється подальшого посилення грошово-кредитної політики центробанками, яке може негативно позначитися на зростанні світової економіки і попиті на енергоресурси, пише Trading Economics.

Додатковий тиск на ціни чинить зниження рентабельності переробки на азіатських підприємствах. Аналітики пов’язують скорочення рентабельності в тому числі з нарощуванням виробництва на нових НПЗ на Близькому Сході.

,