Business news from Ukraine

Відновлення України відбуватиметься ефективніше за умови прозорого використання коштів

14 Червня , 2023  

Напередодні конференції з відновлення України, посли G7 зустрілися з Асоціацією українських міст, представниками організацій Transparency International, DEJURE Foundation, Anti-Corruption Action Centre і RISE Network Ukraine, щоб обговорити важливість автономного місцевого самоврядування, посилення анти-корупційних інституцій та прозорість фінансування відновлення, ідеться в повідомленні Групи послів G7 з підтримки реформ в Україні.

“Децентралізація стала великим успіхом реформ для України, а автономне місцеве самоврядування стало ключовою частиною опору і стійкості України. Важливо, щоб місцеві органи влади мали повноваження і були рівними партнерами в плануванні реконструкції”, – підкреслюється в мікроблозі Twitter.

Зазначається, щоб отримати максимальну віддачу від фінансування відновлення, ключовими є прозорість і підзвітність. Громадяни, громадські організації, ЗМІ повинні мати доступ до даних про плани відновлення, виділення фінансування та реалізацію, а журналісти, громадські організації та антикорупційні установи повинні мати можливість розслідувати використання коштів.

“Уповноважені місцеві органи влади, прозорість і підзвітність фінансування, а також сильні антикорупційні інституції – всі ці елементи будуть потрібні для забезпечення того, щоб відбудова України відбувалася якнайшвидше та найефективніше”, – наголошується в повідомленні Групи послів G7.