Business news from Ukraine

Нафта дешевшає після сильного зростання, Brent біля $75,5 за барель

16 Червня , 2023  

Ціни на нафту еталонних марок знижуються вранці в п’ятницю після істотного підвищення днем раніше.

Трейдерів турбує ймовірність подальшого підйому ставок Федеральною резервною системою і Європейським центральним банком, що може негативно позначитися на попиті на паливо.

Котирування серпневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:57 кв. м становить $75,49 за барель, що на $0,18 (0,2%) нижче від ціни на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти подорожчали на $2,47 (3,4%) – до $75,67 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася вранці в п’ятницю на $0,16 (0,2%) і становить $70,46 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів збільшилася на $2,35 (3%) – до $70,62 за барель.

Керівництво Федрезерву в середу ухвалило рішення не змінювати діапазону базової ставки (5-5,25% річних), однак сигналізувало про ймовірність подальшого її підвищення в поточному році для стримування зростання споживчих цін.

ЄЦБ, як і прогнозувалося, підвищив за підсумками засідання в четвер усі три ключові процентні ставки на 25 базисних пунктів – до максимальних рівнів за 22 роки. Водночас президент банку Крістін Лагард заявила, що поставлені цілі в боротьбі з інфляцією все ще не досягнуті. За її словами, центробанк “з великою ймовірністю” знову підніме ставки в липні.

,