Business news from Ukraine

Податкова України проведе перевірки приблизно 1 тис. компаній до цього року

14 Серпня , 2023  

Державна податкова служба після зняття законодавчої заборони оприлюднила План-графік проведення приблизно 1000 документальних планових перевірок платників податків на серпень-грудень 2023 року, що зачіпають низку великих гравців своїх ринків.

Згідно з оприлюдненими на сайті відомства даними, до їхнього переліку ввійшли, зокрема, компанії нафторинку “Нафтохімік Прикарпаття”, кілька компаній із групи ОККО, “Авантаж-7”, “Нафтогаз Ойл трейдтінг”, “Глуско Рітейл”, Торговий дім “Сокар-Україна”, “Укртранснафта”.

У переліку також інші представники ПЕК, зокрема, “Оператор газотранспортної системи України”, Білоцерківська та Одеська ТЕЦ, Харківська ТЕЦ-5, “Українська бурова компанія”, Clear Energy, “Тернопільміськгаз”.

Значна кількість компаній списку представляють виробників алкогольних напоїв: “Оболонь”, “Глобал Спірітс Груп”, ПБК “Радомишль” і “Перша приватна броварня”, “Златогор”, “Карлсберг Україна”, “Коблево”, “Шабо”, “Одесавинпром”, “Полтавапиво”, “Микулинецький бровар” і “Квас Беверджиз”.

Крім того, до переліку увійшли окремі представники харчової промисловості та дистрибуції: “Українська молочна компанія”, “дочка” Львівського холодокомбінату, Чернігівська кондитерська фабрика “Стріла”, “МХП-Рітейл”, “Фоззі комерц”, “Кременчукм’ясо”.

Серед інших галузей у списку транспортні підприємства (наприклад, “Укррічфлот” і його філії”, “Прайд”), оздоровчі комплекси (зокрема, “Ріксос-Прикарпаття”), заклади громадського харчування (зокрема, “Пивоварня “Кумпель”, “Сушия”, “Домінос піца Юкрейн”), тютюнники (зокрема, “Джей Ті Інтернешнл”).

У переліку також Київський картонно-паперовий комбінат, “Автомагістраль-Південь” і Центральний гірничо-збагачувальний комбінат.

Окремим розділом у переліку вказано майже сотню представників фінансового ринку. Серед них 17 банків, зокрема, Укргазбанк, банки “Восток”, “Альянс”, “Глобус”, “Український капітал”, РВС, Піреус банк МКБ, Перший інвестиційний банк, і 15 страхових компаній.

Крім того, у переліку деякі фінансові компанії, серед яких “Бізнес позика”, “Мілоан”, “Маніфою”, “Глобалмані”, “Контрактний дім”, “Інвеструм”, “Сан-Райз фінанс”, компанія з управління активами “ТАС Ессет Менеджмент”.

У списку також компанії з грального бізнесу, як ті, що потрапили під санкції, – “Паріматч”, “Поінтлото”, “Покерматч.ЮА”, так і ті, що продовжують працювати на ринку, як, наприклад, букмекерська компанія “Фавбет” і “Фавбет гейм слотс”, “Хвиля 444”. Вони значною мірою увійшли в окремий список перевірок близько 30 компаній із питання сплати податку на доходи фізосіб, військового збору та ЄСВ.

Держподатслужба затвердила також перелік із 256 фізичних осіб, у яких також у вересні-грудні цього року пройдуть планові документальні перевірки.

,