Business news from Ukraine

Укрексімбанк надав $4,5 млн на поповнення оборотного капіталу «Агро Овну»

12 Травня , 2024  

Державний Укрексімбанк надав $4,5 млн на поповнення обігового капіталу та придбання обладнання дніпропетровському агровиробнику ТОВ «Агро Овен», повідомляють у прес-релізі фінустанови.

Уточнюється, із загальної суми $2,3 млн надано на три роки для рефінансування витрат на придбання обладнання для вирощування птиці, а $2,2 млн, що залишилися, – на 1,5 року на поповнення оборотного капіталу для забезпечення безперебійної операційної діяльності.

Як зазначили у пресслужбі фінустанови, ставки фінансування належать до переліку конфіденційної інформації.

Згідно з релізом, ТОВ «Агро Овен» входить до Групи компаній «Агро Овен», що є лідером з виробництва продуктів тваринництва у Дніпропетровській області та входить до топ-10 виробників продукції птахівництва в Україні й одночасно до топ-3 найбільших експортерів продукції птахівництва в Україні. Відповідно до інформації на сайті, компанія розпочала свою діяльність з лютого 1998 року у складі 4 тис. співробітників у напрямку сільського господарства, тваринництва, птахівництва, на власних переробних підприємствах. Вказується, що виробництво продукції забезпечують чотири агрогосподарства корпорації в Магдалинівському, Солонянському, Новомосковському, Дніпропетровському районах Дніпропетровської області.

«Агро Овен» постачає продукцію під власними торговельними брендами «Для своїх», «Золотко», «Своя картопля», «Дніпровський м’ясокомбінат», а також реалізує її через власну торговельну мережу «Дім м’яса».

Кінцевим бенефіціаром є Віктор Заворотній (65%). Згідно з інформацією ОпендатаБот, компанія наростила виручку за 2023 рік на 14,4% – до 4,04 млрд грн, тоді як чистий прибуток агровиробника підскочив одразу в 2,4 раза – до 166,1 млн грн. Кількість співробітників за рік зменшилася на 121 – до 1389, свідчать дані платформи.

,