Business news from Ukraine

Голови парламентів України та Туреччини обговорили активізацію співпраці законодавчих органів

14 Травня , 2024  

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук та голова Великих Національних Зборів Туреччини Нуман Куртулмуш обговорили активізацію міжпарламентського співробітництва.

“Нині наявний високий рівень міжпарламентських відносин – це важлива складова спільних стосунків наших країн, яку підтримують наші президенти, уряди та народи”, – цитує Стефанчука пресслужба апарату Верховної Ради на зустрічі з Куртулмушем у вівторок в Анкарі.

Сторони також обговорили роботу груп дружби та прискорення започаткування контактів парламентських комітетів, зокрема, з питань міжнародних справ і нацбезпеки та оборони.

Стефанчук відзначив роль Туреччини у створенні та діяльності Міжнародної Кримської платформи, і наголосив, що розраховує на особисту участь Куртулмуша в третьому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи.

“Туреччина, яка з перших днів повномасштабного вторгнення підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, робить достатньо зусиль для досягнення сталого і справедливого миру”, – сказав Стефанчук, наголосивши на важливості реалізація Формули миру президента України Володимира Зеленського.

Він наголосив, що Україна розраховує на участь президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в Глобальному саміті миру в Швейцарії.

Зі свого боку Куртулмуш зазначив, що Туреччина підтримує Україну в її боротьбі за незалежність і суверенітет.

“Ми висловлюємо Україні підтримку в поверненні всіх окупованих територій, не тільки Криму, і ми виступаємо за стійкий і справедливий мир”, – сказав Куртулмуш.

Він висловив сподівання на якнайшвидше закінчення війни і перехід до етапу відновлення України, у чому Туреччина допоможе Україні.

Як повідомлялося, Стефанчук 13-15 травня перебуває з офіційним візитом у Туреччині.