Business news from Ukraine

“Слов’янські шпалери – КФТБ” сповільнила темп приросту випуску шпалер до 13,6%

17 Травня , 2024  

АТ “Слов’янські шпалери – КФТБ” (Корюківка Чернігівської обл.), провідний український виробник шпалер, у січні-квітні 2024 року випустило 5,29 млн умовних шматків шпалер – на 13,6% більше, ніж за той самий період роком раніше.

Згідно зі статистичними даними асоціації “УкрПапір”, наданими агентству “Інтерфакс-Україна”, таким чином, за підсумками чотирьох місяців року фабрика знизила темп приросту їхнього випуску до аналогічного періоду минулого року: за січень-березень приріст становив 21%.

При цьому в грошовому вираженні обсяг виробництва фабрики за чотири місяці збільшився на 14,8% – до 417,4 млн грн.

У квітні підприємство випустило 1,49 млн умовних шматків шпалер – на 2% менше, ніж у квітні-2023, але на 6,3% більше, ніж у березні поточного року.

Асоціація не має даних щодо випуску шпалер в Україні в січні-квітні 2024 року, оскільки Держстат перестав надавати їх.

Як повідомлялося, у 2023 році фабрика наростила випуск шпалер на 19% до 2022 року – до 16,2 млн умов. шматків, обсяг виробництва зріс на 38,2% – до 1 млрд 249 млн грн, чистий прибуток – майже у вісім разів, до 47,7 млн грн.

Раніше компанія зазначала, що внаслідок російської агресії істотно знизилися обсяги продажів, особливо через роздрібні канали.

АТ “Слов’янські шпалери-КФТБ” – одна з найбільших європейських шпалерних фабрик. Випускає понад 10 видів шпалер від економ-сегмента (паперові, дуплексні, акрилові) до шпалер преміум-класу (вінілові, флізелінові, шпалери гарячого тиснення).

Крім того, фабрика випускає власну латексну, водно-дисперсійну фарбу під ТМ Latex.

, ,