Business news from Ukraine

Нафта дешевшає, Brent близько $81,75 за барель

31 Травня , 2024  

Ціни на нафту еталонних марок слабо знижуються вранці в п’ятницю після падіння за підсумками попередньої сесії.

Вартість липневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:14 кч становить $81,75 за барель, що на 11 центів нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У четвер ці контракти впали в ціні на $1,74 (2,1%), до $81,86 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні до цього часу на $0,23 (0,3%), до $77,68 за барель. Напередодні ф’ючерси подешевшали на $1,32 (1,7%), до $77,91 за барель.

Тиск на котирування чинило загальне падіння інтересу інвесторів до ризикових активів, що також спричинило зниження американських фондових індексів і зростання прибутковості держоблігацій США.

“Американська економіка залишається стійкою, а інфляція продовжує викликати побоювання. У таких умовах у Федрезерву є можливість довго утримувати ставки високими, а це погано для прогнозів попиту на нафту і чинить тиск на ціни”, – зазначив старший аналітик ActivTrades Рікардо Евангеліста.

Не зуміли підтримати ринок навіть дані про те, що комерційні запаси нафти в США минулого тижня впали на 4,16 млн барелів за очікуваного експертами скорочення на 1,15 млн барелів.

Тим часом запаси бензину зросли на 2,02 млн барелів, дистилятів – на 2,54 млн барелів. Аналітики прогнозували зниження запасів бензину на 1,5 млн барелів і збереження запасів дистилятів на тому ж рівні.

,