Business news from Ukraine

«Агротрейд» завершив весняну посівну на площі понад 30 тис. га

5 Червня , 2024  

Агрохолдинг «Агротрейд» завершив весняну посівну ярих культур, під яку виділив понад 30 тис. га, повідомила прес-служба агрохолдингу в Facebook у середу.

Згідно з повідомленням, сприятлива погода на початку весни дала змогу «Агротрейду» розпочати сівбу в березні, хоча раніше вона стартувала у квітні. Однак згодом через опади польові роботи довелося на певний час зупинити, а після їх відновлення довелося залучати більше техніки, ніж планувалося.

«Цього року в проблемних зонах, поблизу місць обстрілів та активних бойових дій, ми зробили акцент на використанні власної техніки. Це дало змогу, незважаючи на обмеження часу роботи та проблеми із супутниковою навігацією, працювати ефективно. Затримка, що виникла через погодні умови, суттєвого впливу та економічних збитків не мала, адже ми передбачили можливість залучення додаткової техніки заздалегідь. У підсумку весняну посівну завершили навіть із випередженням термінів”, – розповів директор агропромислового департаменту Олександр Овсяник.

За його інформацією, «Агротрейд» відвів під урожай-2024 соняшнику 12,52 тис. га, сої – 8,27 тис. га, кукурудзи – 6,4 тис. га, ярої пшениці – 3,75 тис. га, технічних конопель – 230 га. Також було посіяно гречку і вперше арахіс.

Група компаній «Агротрейд» – вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання і торгівля сільгосппродукцією). Обробляє понад 70 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури – соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя та ріпак. Має власну мережу елеваторів із потужністю одночасного зберігання 570 тис. тонн.

Група також виробляє гібриди насіння кукурудзи та соняшнику, ячменю, озимої пшениці. На базі насінницького господарства «Колос» (Харківська обл.) 2014 року було побудовано насіннєвий завод потужністю 20 тис. тонн насіння на рік. У 2018 році «Агротрейд» вивела на ринок власну марку Agroseeds.

Засновником і генеральним директором «Агротрейд» є Всеволод Кожем’яко.

,