Business news from Ukraine

У Конференції з відновлення України візьме участь понад 2 тис. осіб із 60 країн

8 Червня , 2024  

Участь у Конференції з відновлення України (URC-2024), яку Німеччина та Україна спільно проведуть 11 і 12 червня в Берліні, візьмуть понад 2 тис. осіб із понад 60 країн, ідеться в прес-релізі міністерств закордонних справ і економічного співробітництва та розвитку Німеччини в п’ятницю.

“Разом із численними партнерами з політики, бізнесу, громадянського суспільства та муніципалітетів ми хочемо використати Конференцію з відновлення України, щоб зробити все можливе для підтримки України на шляху реформ і відновлення. Наше спільне послання зрозуміле: ми твердо стоїмо на боці України і підтримуємо її всіма силами – доти, доки вона потребує нас”, – наводять у релізі слова міністерки закордонних справ Німеччини Анналіни Бербок.

Вона зазначила, що Україна з величезною рішучістю захищає вільний європейський спосіб життя, а Німеччина і ЄС, зі свого боку, продовжують надавати Україні всебічну підтримку: економічну, гуманітарну і політичну, а також постачати вкрай необхідну зброю.

«Ми робимо все можливе, щоб Україна незабаром змогла зайняти місце за столом переговорів у Європейському Союзі», – додав очільник німецького МЗС.

Міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце наголосила, що навіть у нинішній воєнний час Україні необхідно постійно відновлювати будинки, водопроводи, лікарні та електромережі.

“Здаватися – не варіант. Люди хочуть продовжувати жити у своїй країні, а для цього їм потрібні електрика, вода і дах над головою. Конференція з відновлення в Берліні – це потужний сигнал солідарності. Партнери з усього світу об’єднують зусилля, щоб підтримати відновлення України”, – заявила міністр.

За її словами, це завдання занадто велике, щоб його могли розв’язати тільки уряди, тому на конференцію запрошені компанії, громадянське суспільство і муніципалітети.

Уточнюється, що понад 2 тис. учасників конференції представляють приблизно рівні частини трьох груп: уряди та міжнародні організації; бізнес і громадянське суспільство; а також муніципалітети і регіони. Зокрема, понад 600 представників українських, німецьких і міжнародних компаній із таких галузей, як енергетика, охорона здоров’я, логістика та озброєння, а також представники муніципалітетів і громадянського суспільства презентують свою роботу в рамках URC-2024.

«Мета конференції – об’єднати цей широкий спектр діяльності та цілеспрямовано спрямувати його на задоволення короткострокових і довгострокових потреб України у відновленні», – підсумувала Шульце.

У релізі анонсується запуск на майбутній конференції нової ініціативи для кваліфікованих працівників, альянсу навичок для України, і альянсу для малих і середніх підприємств, а також безлічі інших угод про співпрацю.

Зазначається, що вперше на Конференції з відновлення України Німеччина, як співорганізатор, робить фокус на соціальному та громадському відновленні в таких сферах, як освіта, охорона здоров’я, а також відновлення муніципалітетів і регіонів.

“Для забезпечення якнайшвидшого вступу України до ЄС акцент також робиться на необхідних реформах в Україні.
У рамках близько 30 панелей учасники розглянуть цей широкий спектр тем під девізом «Об’єднані в обороні. Об’єднання у відновленні. Сильніші разом”, – зазначено в релізі.

Згідно з наявною наразі програмою, у роботі конференції візьмуть участь, зокрема, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і канцлерка Німеччини Олаф Шольц, глави МЗС Німеччини, Італії, Великої Британії, Франції, Польщі та спецпредставник США з відновлення України, а також керівники провідних міжнародних фінансових організацій.
Конференція з відновлення України в Берліні – це третя конференція з відновлення, яка проводиться з моменту початку повномасштабної агресивної війни Росії проти України 2022 року. У липні 2022 року в Лугано (Швейцарія) учасники конференції узгодили керівні принципи відбудови України: процес відбудови має бути орієнтованим на реформи, прозорим, демократичним і стійким. Конференція з відновлення України, яка відбулася в Лондоні 2023 року, була присвячена мобілізації приватного сектору. У 2025 році конференцію з відновлення спільно з Україною проведе Італія.

Джерело: https://www.urc-international.com/

,