Business news from Ukraine

Ціни на нафту знижуються, Brent $84,12 за барель

18 Червня , 2024  

Ціни на нафту слабо знижуються у вівторок після 2-відсоткового підвищення за підсумками попередньої сесії на тлі загального збільшення апетиту до ризику на світових ринках.

Вартість серпневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures, за даними на 7:20 кч, становить $84,12 за барель, що на $0,13 (0,15%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У понеділок ці контракти подорожчали на $1,63 (2%), до $84,25 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на цей час на $0,16 (0,2%), до $80,17 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів збільшилася на $1,88 (2,4%), до $80,33 за барель.

“Із середини червня ціни на нафту впевнено зростають на статданих зі США, – зазначає аналітик StoneX Фавад Разакзада. – Підйом ринку минулого тижня можна вважати відкладеною реакцією на рішення ОПЕК+ про продовження чинних обмежень на видобуток нафти”.

“Інвестори також очікують, що попит на паливо збільшуватиметься з урахуванням розпочатого автомобільного сезону, і це зумовить зниження запасів нафти найближчими тижнями”, – говорить Разакзада, якого цитує Market Watch.

,