Business news from Ukraine

Нафта продовжує дешевшати, Brent $85,5 за барель

9 Липня , 2024  

Нафта продовжує дешевшати на торгах у вівторок.
Трейдери оцінюють наслідки урагану “Берил”, що обрушився на узбережжя Техасу в понеділок, і стежать за переговорами між Ізраїлем і ХАМАС.
Очікування, що за посередництва Катару та Єгипту сторони домовляться про припинення вогню, чинять певний тиск на нафтовий ринок, йдеться в огляді команди експертів StoneX, який цитує Market Watch. Аналітики, однак, зазначають, що “подібні переговори раніше багато разів провалювалися”.
Вартість вересневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:15 кв становить $85,54 за барель, що на $0,21 (0,24%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У понеділок ці контракти подешевшали на $0,79 (0,9%), до $85,75 за барель.
Ф’ючерси на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні до цього часу на $0,22 (0,27%), до $82,11 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів зменшилася на $0,83 (1%), до $82,33 за барель.
Наслідки урагану “Берил” виявилися менш серйозними, ніж очікувалося. Проте, деякі об’єкти енергетичної інфраструктури в Техасі, як і раніше, не працюють через наслідки урагану.
Увагу трейдерів цього тижня спрямовано на щомісячні огляди щодо нафтового ринку ОПЕК і Міжнародного енергетичного агентства.
Крім того, ринок чекає заяв голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелла, який у вівторок представить піврічну доповідь про грошово-кредитну політику в банківському комітеті Сенату США.

,