Business news from Ukraine

Три черги відключень електроенергії діятимуть в Україні в понеділок із 00:00 до 16:00

15 Липня , 2024  

Три черги відключень електроенергії діятимуть в Україні в понеділок із 00:00 до 16:00, у решту часу – одночасно чотири черги.

“Завтра, 15 липня, заходи обмеження споживання діятимуть протягом усієї доби. З 16:00 до 24:00 обленерго застосовуватимуть чотири черги відключень одночасно. В інші години діятимуть три черги відключень”, – повідомила НЕК “Укренерго” в телеграм-каналі.

Як пояснювала НЕК у своїх соцмережах, споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг або груп. Застосування обмежень до трьох черг означає, що світла одночасно не буде приблизно у половини споживачів. Чотири черги – обмеження одночасно до 70% споживачів у кожній області протягом певного періоду. Інформацію про графіки відключень у кожному регіоні слід дивитися на сайтах обленерго або на їхніх сторінках у соцмережах.

Зі свого боку гендиректор YASNO Сергій Коваленко пояснив: “Коли НЕК дає обмеження на одну-дві черги, то світло у світло-сірих зонах (“можливе вимкнення”) буде, якщо обмеження у три черги, то світла в одній із черг світло-сірими зонами може не бути 1-2 години. У наступні відключення у світло-сірі слоти е/е не буде в іншій черзі. Коли обмеження чотири черги – світла не буде протягом усієї світло-сірої зони”, – написав він у Facebook.