Business news from Ukraine

Нафта дешевшає, Brent біля $84,6 за барель

16 Липня , 2024  

Ціни на нафту еталонних марок опускаються вранці у вівторок після помірного зниження днем раніше.
Вартість вересневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:03 кв становить $84,59 за барель, що на $0,26 (0,31%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. Напередодні ці контракти знизилися в ціні на $0,18 (0,2%), до $84,85 за барель.
Ф’ючерси на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилися в ціні на $0,31 (0,38%), до $81,60. У понеділок контракт подешевшав на $0,3 (0,4%), до $81,91 за барель.
Негативним фактором для нафтового ринку стали слабкі статдані з Китаю, що вказали на сповільнення темпів зростання ВВП КНР у другому кварталі до 4,7% у річному вираженні з 5,3% у попередньому кварталі.
“Зростання китайської економіки безпосередньо пов’язане зі світовою економічною активністю і попитом на паливо”, – написали аналітики StoneX під керівництвом Алекса Ходса.
Також трейдери оцінювали новину про замах на Дональда Трампа, внаслідок якого політик був легко поранений. На думку аналітиків, ця подія підвищує його шанси на перемогу на президентських виборах у США, які відбудуться в листопаді.
“Уряд Трампа в минулому віддавав пріоритет енергетичній незалежності та економічному зростанню перед екологічним регулюванням, – зазначив глава deVere Group Найджел Грін. – Якщо він знову стане президентом, ми очікуємо від нього того самого підходу, що буде позитивним фактором для енергетичного сектору і особливо для викопного палива”.

,