Business news from Ukraine

«Охтирський комбінат хлібопродуктів» продано за 49,7 млн грн

22 Липня , 2024  

Фонд державного майна (ФДМ) на аукціоні 19 липня реалізував ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» у Сумській області за 49,7 млн грн, повідомляється на сайті «Prozorro.Продажі». Згідно з повідомленням, ТОВ «Голованівське хлібоприймальне підприємство» було єдиним учасником аукціону і придбало «Охтирський КХП» за стартовою ціною.

Охтирський елеватор входив до системи підприємств Державного агентства резерву. Займається виготовленням борошна, на ній працюють 128 осіб. Підприємство систематично мало збитки, у 2023 році вони перевищили 12,5 млн грн за доходу 19 млн грн, у першому кварталі 2024 року – 4,6 млн грн за доходу 2,9 млн грн.

Сума накопиченої заборгованості склала 32,2 млн грн. Майбутній інвестор зобов’язаний протягом шести місяців погасити борги із заробітної плати та перед бюджетом.

ТОВ «Голованівське хлібоприймальне підприємство» зареєстровано 1998 року в Кіровоградській області. Спеціалізується на складській діяльності, оптовій торгівлі зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин, молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами. Статутний фонд підприємства – 317,1 тис. грн.

Власником компанії раніше була «Вінницька промислова компанія» (група ViOil). Влітку 2023 року підприємство переоформлено на Карину Настенко, водночас директором залишився попередній Валентин Гороховський.