Business news from Ukraine

Навчальний рік в Україні розпочнеться 2 вересня

23 Липня , 2024  

Кабінет міністрів України визначив вівторок, 2 вересня, початком нового 2024/2025 навчального року в загальній середній школі, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні окремою постановою визначаємо початок нового навчального року в загальній середній школі з понеділка, 2 вересня. І його завершення 30 червня 2025 року», – сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

У зв’язку з цим обласним адміністраціям доручено забезпечити організацію процесу залежно від ситуації з безпекою на тій чи іншій території.

Водночас у Міністерстві освіти і науки України нагадали, що в межах затвердженої урядом тривалості навчального року педагогічна рада закладу освіти визначає структуру та тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу. «Визначаючи це, вона враховує час, передбачений освітньою програмою, обсяг навчального навантаження в навчальному плані та вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що тривалість канікул у закладах освіти не може становити менше ніж 30 календарних днів.

«Відтак, заклад освіти може самостійно визначати структуру навчального року та форми організації освітнього процесу. Зокрема, з огляду на те, наскільки навчання в умовах війни вплинуло на психічний стан та інтелектуальний розвиток учнів, чи є в них освітні втрати, якою є безпекова та енергетична ситуація», – наголосили в міністерстві.