Business news from Ukraine

“Агротрейд” експортував понад 390 тис. тонн зерна

26 Липня , 2024  

Агрохолдинг “Агротрейд” у 2023-2024 маркетинговому році (МР) експортував понад 390 тис. тонн зерна, що на 10% більше, ніж у попередньому сезоні, повідомила пресслужба агрохолдингу на фейсбук-сторінці.
Згідно з повідомленням, 51,7% усіх експортних поставок склала власна агропродукція компанії, 48,3% – сторонніх виробників. Головними покупцями зерна стали країни ЄС, Північної Африки та Близького Сходу.
“Підбиваючи підсумки минулого сезону, хочу відзначити, що завдяки відкриттю українського “зернового коридору” і його ритмічній роботі нам стало значно легше працювати. Він додав прогнозованості, тому наразі ми можемо планувати поставки на довший період. Це дозволило експортували більше зерна, ніж прогнозували. У новому сезоні очікуємо, що структура торгівлі компанії частково розпочне повертатися до довоєнного формату — знову з’являться продажі на базисах EXW та CPT, а також побільшає форвардних контрактів, адже ситуація на ринку стабілізується, а конкуренція посилюється”, – зазначив директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності групи “Агротрейд” Андрій Бут.
Серед продукції компанії найбільшим попитом у покупців користувалися кукурудза, пшениця, соя та ріпак. Загалом у сезоні 2023/24 “Агротрейд” експортував зерно до 14 країн світу.
Група компаній “Агротрейд” – вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання і торгівля сільгосппродукцією). Обробляє понад 70 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури – соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя та ріпак. Має власну мережу елеваторів із потужністю одночасного зберігання 570 тис. тонн.
Група також виробляє гібриди насіння кукурудзи та соняшнику, ячменю, озимої пшениці. На базі насінницького господарства “Колос” (Харківська обл.) 2014 року було побудовано насіннєвий завод потужністю 20 тис. тонн насіння на рік. У 2018 році “Агротрейд” вивела на ринок власну марку Agroseeds.
Засновником і генеральним директором “Агротрейд” є Всеволод Кожем’яко.

, ,