Business news from Ukraine

Робота 26 лабораторій мережі “Ескулаб” паралізована через недобросовісні дії співвласників підприємства

27 Липня , 2024  

26 лабораторій відомої медичної мережі “Ескулаб” призупинили свою роботу через внутрішній конфлікт між співвласниками підприємства. За словами Сергій Дядюшка, один із співвласників бренду, його колеги, Денис Мельник та Станіслав Луговський, разом із адміністратором програмного забезпечення Ігорем Маліновським, здійснюють протиправні дії з метою отримання повного контролю над компанією.

“Мельник та Луговський неодноразово висловлювали своє незадоволення щодо офіційного обліку готівкових коштів. Їхні дії спрямовані на отримання контролю над Ескулабом з метою одержання повного доступу до його фінансових потоків, задля їх подальшого спрямування у власні руки, поза межами офіційного обліку та без сплати податків”, – розповідає Сергій Дядюшко.

Він також стверджує, що інші співвласники пропонували проводити значну частину грошових коштів поза межами касового обліку та розподіляти їх без сплати податків.

“Вони пропонували левову частку одержаних коштів проводити поза межами касового обліку та розподіляти їх без сплати податків між учасниками підприємства. Я категорично не погодився на такі пропозиції і неодноразово повідомляв про своє неприйняття незаконних дій. У зв’язку з цим, Мельник та Луговський розпочали рейдерську атаку з метою виключення мене з числа учасників підприємства, через позбавлення частки”, – зазначив Дядюшко.

Рейдерська атака, за словами Дядюшка, включала систематичне скликання загальних зборів учасників з порушенням встановленого порядку, що призвело до штучного створення передумов для його виключення з числа учасників підприємства. Мельник та Луговський також залучали працівників Львівської дирекції “Укрпошти” для забезпечення неотримання ним повідомлень про збори.

“Я звернувся у правоохоронні органи і готую документи для звернення до суду. Незважаючи на постійний психологічний тиск та погрози, я змушений був під погодитись на звільнення з посади директора та підписання нової редакції статуту, щоб запобігти своєму виключенню з числа учасників підприємства”, – наголосив він.

Ця ситуація призвела до тимчасового паралічу роботи 26 лабораторій мережі “Ескулаб” у Києві, що негативно вплинуло на надання медичних послуг населенню.

“Станом на сьогодні, отримавши контроль над Ескулабом, у результаті вчинення послідовних рейдерських дій, Мельник та Луговський, а також Маліновський, який адмініструє програмне забезпечення (комп’ютерну програму) підприємства на базі якої останнє проводить свою господарську діяльність, заблокували мені як учаснику і медичному директору Ескулабу доступ до вказаної програми та спільно виводять з компанії готівкові кошти без сплати податків щомісячно на суму близько 20 000 000 гривень Такі дії зазначених осіб призводять до фактичного ненадходження до бюджету загальнообов’язкових платежів на суму близько 3 000 000 – 4 000 000 грн. щомісячно, що в свою чергу у період воєнного стану негативно впливає на обороноздатність держави. Через це 26 пунктів збору біоматеріалу у Києві фактично не можуть здійснювати свою діяльність”, – підкреслює співвласник підприємства.

Сергій Дядюшко вважає ці дії нічим іншим, як рейдерською атакою, метою якої є позбавити його частки у “Ескулабі”.

“Мені було висунуто вимогу – або звільнитись з посади директора, або вони мене виключать з числа учасників підприємства. Зараз справа вже передана до правоохоронних органів. Також іде підготовка документів для звернення до суду з метою відновлення моїх законних прав”, – зазначає Дядюшко.

Ескулаб створений у 2009 році та займає провідне становище на заході України в сфері функціонування медичних лабораторій, яке надає широкий спектр лабораторних послуг населенню із чотирма лабораторіями та більш як 150 пунктами забору біологічного матеріалу.

У 2023 році “Ескулаб” заплатив 33,8 млн грн податків, зокрема ЄСВ – 14,97 млн грн, військовий збір – 1,33 млн грн, ПДФО – 14,034 млн грн. Входить до десятки найбільших платників податків Львівської області.

Співзасновниками ПП “ПСМЛ “Ескулаб” виступають Дядюшко, якому належить 43% компанії, Луговський (43%) і Мельник (14%). Співзасновниками ТОВ “Ескулаб центр” виступають Дядюшко, Луговський і Мельник, кожному з яких належить по 20% компанії, а також Руслана Солтані, якій належить 40%.

, , , ,