Business news from Ukraine

S&P знизило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги України в іноземній валюті до рівня “вибірковий дефолт”

3 Серпня , 2024  

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global знизило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги України в іноземній валюті до рівня “вибірковий дефолт” – з “CC/C” до “SD/SD” – через пропущену 1 серпня виплату за єврооблігаціями на тлі реструктуризації боргу.
“Ми розуміємо, що уряд вирішив призупинити виплати за облігаціями до реструктуризації. З цією метою уряд не здійснив купонну виплату за своїми єврооблігаціями 2026 року 1 серпня 2024 року, коли платіж мав бути здійснений, і ми не очікуємо виплати протягом договірного пільгового періоду облігацій у 10 робочих днів”, – йдеться в повідомленні S&P на його сайті в суботу.
У результаті, як зазначається, також знижено рейтинг випуску єврооблігацій суверена 2026 року до “D” (дефолт) з “CC”, тоді як рейтинг “CC” за рештою випусків старших незабезпечених валютних облігацій України підтверджено.
Водночас агентство підтвердило суверенні рейтинги в гривні (LC) “CCC+/C” і рейтинг за національною шкалою “uaBB”. “Ми розуміємо, що державний борг України, деномінований у гривні, не підлягає реструктуризації. Прогноз за рейтингом LC – стабільний”, – зазначено в повідомленні.

 

, ,