Business news from Ukraine

ІМК завершив збирання озимої пшениці з рекордною врожайністю – 6,9 т/га

5 Серпня , 2024  

Агрохолдинг “ІМК” завершив збирання озимої пшениці з 20,2 тис. га і намолотив 139,8 тис. тонн із середньою врожайністю 6,9 т/га, що є другим кращим показником за всю історію господарювання компанії та на 60% перевищує середню врожайність пшениці в Україні, повідомила пресслужба агрохолдингу на фейсбук-сторінці.
Згідно з повідомленням, в агрохолдингу задоволені результатами, оскільки більшість зібраних озимих відповідає якісним параметрам продовольчої пшениці.
“Погодні умови восени минулого року сприяли своєчасному посіву, отриманню дружних сходів та кущенню озимої пшениці. Навесні цього року ми провели підживлення та захист рослин від бур’янів, хвороб і шкідників згідно з технологічною картою. Усі операції було виконано вчасно за фазами розвитку культури та погодними умовами”, – розповів директор із виробництва ІМК Микола Пилипенко.
Він зазначив, що збирання врожаю пшениці в агрохолдингу розпочали раніше, ніж зазвичай, через дефіцит опадів, необхідних для оптимального розвитку рослин у Полтавському кластері. Це призвело до деякого зниження врожайності та раннього старту жнив у Полтавській області.
“В інших регіонах компанії, на Чернігівщині та Сумщині, погодні умови були більш сприятливими, і ми суттєво перевищили планові показники за врожайністю та валовим виробництвом зерна озимої пшениці”, – резюмував Пилипенко.
“ІМК” – інтегрована група компаній, що працює в Сумській, Полтавській та Чернігівській областях (північ і центр України) в сегментах рослинництво, елеватори та склади. Земельний банк – близько 120 тис. га, потужності зберігання – 554 тис. тонн при врожаї 2023 року 1,002 млн тонн.
У 2023 році “ІМК” отримав чистий збиток $21,03 млн проти $1,12 млн роком раніше, а його EBITDA скоротилася в 11,3 раза – до $3,22 млн. Виручка холдингу зросла на 22,3% – до $139,45 млн, водночас частка експорту скоротилася до 68% із 73% роком раніше.

, , ,