Business news from Ukraine

“Аврора” планує відкрити 400 нових магазинів

7 Серпня , 2024  

Найбільша українська мережа магазинів формату one dollar store “Аврора” має намір відкрити 400 нових магазинів за підсумками поточного року і досягти 2 тис. торгових точок в Україні до кінця наступного, повідомив СЕО мережі Тарас Панасенко.
“У червні ми відкрили 40 магазинів, у липні – 24, у серпні буде понад 30. План на цей рік – 400 магазинів, ми його в принципі виконуємо. На сьогодні разом із румунськими магазинами ми вже перейшли цифру в 1,5 тис. магазинів, із них 25 у Румунії та понад 1480 в Україні. План в Україні – 2,5 тис. магазинів. Думаю, що наприкінці наступного року ми точно перевищимо 2 тис. магазинів, а у 2026-му досягнемо мети”, – розповів Панасенко на Business Breakfast від видання Forbes Ukraine в середу.
За його словами, наступного року мережа планує зайти на ринок Молдови, а 2026 року розширюватися й на інші ринки, розглядаючи балканські країни.
Крім того, у компанії мають намір розвивати нові формати в мережі, а також діджитал бізнес. Зокрема, у Києві було відкрито магазин у новому форматі – з більшою площею, дитячим і б’юті відділами, а також зоною для швидкого перекусу.
“Аврора” також продовжує розвиток у сфері сортування та переробки відходів: планує відкрити пункти сортування сміття у двох містах до кінця року. Наразі такий пункт функціонує в Полтаві.
Як повідомив Панасенко, за підсумками першого кварталу виручка мережі зросла на 55%. Такий самий план у компанії і на другий квартал, незважаючи на проблеми з електроенергією в липні.
“Перший квартал ми завершили, як планували, – зробили 55%. Думаю, що другий квартал буде так само. Звісно, суттєвий вплив у липні мали відключення електроенергії та нетипова спека. У цей період ми виконували план на 85-90%, але зараз ситуація нормалізувалася”, – пояснив бізнесмен.
“Аврора” заснована 2011 року Львом Жиденком, Тарасом Панасенком і Лесею Клименко. Головний офіс торгової мережі “Аврора” розташований у Полтаві. На сьогодні мережа налічує понад 1,4 тис. магазинів в Україні та 25 у Румунії.
За даними Opendatabot, власником ТОВ “Вигідна купівля”, яке розвиває мережу, зазначено кіпрську “Аврорітейл Інвестменс Лімітед”, її бенефіціаром – Жиденка. Кіпрська компанія також є власником ТОВ “Пріор девелопмент”, ТОВ “Севен А”, ТОВ “Промислова 9” і ТОВ “Так”.
За підсумками 2023 року чистий прибуток мережі становив 4,1 млрд грн, чистий дохід – 27 млрд грн.

,