Business news from Ukraine

KMZ Industries виконав монтаж п’яти елеваторних комплексів у Черкаській області

9 Серпня , 2024  

KMZ Industries (Карлівський машинобудівний завод, КМЗ, Полтавська обл.) у липні 2024 року виконував монтаж п’яти елеваторних комплексів у Черкаській області, повідомила пресслужба компанії у Facebook.
Згідно з повідомленням, у липні будівельно-монтажний підрозділ KMZ Industries одночасно проводив роботи на всіх п’яти об’єктах, зокрема на одному з них збудовано елеваторний комплекс обсягом зберігання 30 тис. тонн.
“На одному об’єкті роботи закінчили й одразу переїхали на інший. Цього року дуже активний сезон у Черкаській області, де розширюють свої потужності для зберігання та оновлюють елеваторне обладнання як фермерські господарства, так і переробні підприємства. Попереду ще багато роботи”, – зазначив регіональний представник KMZ Industries Руслан Демчук.
KMZ Industries є найбільшим виробником елеваторного обладнання в Україні та виготовляє його повний спектр, включно із силосами, зерносушарками, транспортним обладнанням і сепараторами, а також надає послуги з автоматизації та монтажу. Компанія, за її даними, реалізувала понад 5000 об’єктів. У 2012 році компанія придбала активи Brice-Baker (Велика Британія), одного з провідних постачальників елеваторного обладнання в Європі, а у квітні 2021 року оголосила про об’єднання з елеваторним напрямком ТОВ “Варіант Агро Буд”.
За даними проєкту Clarity Project, у 2023 році КМЗ скоротив чистий прибуток у 3,9 раза до 2022 року, до 15,8 млн грн за падіння виручки на 20% до 650,2 млн грн.
Перший квартал поточного року завод завершив із чистим прибутком 35,4 млн грн – у 3,9 раза більше, ніж за січень-березень 2023 року, а виручка зросла на 3,3% – до 71,7 млн грн.
Dragon Capital Investments Limited (Кіпр), кінцевим бенефіціаром якої є Томаш Фіала, володіє 80% акцій АТ “КМЗ”, ТОВ “Варіант Агро Буд” – 20%.

,