Business news from Ukraine

В Україні з’явиться ще два індустріальні парки

12 Серпня , 2024  

Кабінет міністрів України заніс до Реєстру індустріальних (промислових) парків (ІП) індустріальний парк “Ма’Ріжани” в Житомирській області та “Добросін Інвест парк” на Львівщині, в яких буде сумарно створено близько 1250 робочих місць, повідомило Міністерство економіки.

Відповідне рішення ухвалив уряд України на засіданні в п’ятницю.

ІП “Ма’Ріжани” працюватиме на території Хорошівської територіальної громади Житомирської області. На площі 30,2 га розмістяться підприємства переробної промисловості: виробництво текстилю, нетканих і будівельних матеріалів, а також ведення науково-технічної діяльності.

Концепція парку передбачає створення 750 робочих місць та інвестиції в розмірі близько 2 млрд грн.

Як повідомлялося, ІП “Ма’Ріжани” стане першим у Європі парком із первинної переробки луб’яних культур, зокрема технічних конопель і льону. Станом на лютий поточного року були готові до роботи 7 тис. кв. м виробничих і 12 тис. кв. м складських приміщень, підготовлено під забудову 180 тис. кв. м.

Друга фаза будівництва проекту передбачає розширення виробничих приміщень удвічі – до 14 тис. кв. м і складських утричі – до 36 тис. кв. м.

Ексмер Глухова Мішель Терещенко у квітні 2023 року поінформував про початок виробництва в Західній Європі спеціального агрообладнання та виробничої лінії для проєкту “Ма’Ріжани”. Також було проведено переговори з фермерами Житомирської області щодо підготовки до посіву та збору 850 га технічних конопель.

ІП “Добросин Інвест Парк” розташований у с.Добросин. На площі 14,6 га працюватимуть підприємства легкої промисловості, виробники пластмасових і металевих виробів, харчової продукції, деревообробки та інших видів діяльності.

За повідомленням міністерства, концепція парку передбачає створення до 500 робочих місць і залучення 1,6 млрд грн інвестицій.

Згідно з концепцією парку, ініціатором його створення виступила Добросинсько-Магерівська сільська рада.

Таким чином, до Реєстру індустріальних (промислових) парків внесено 88 парків, зокрема у 2024 році – 20.

Як повідомлялося, у держбюджеті передбачено 1 млрд грн на стимулювання створення інфраструктури ІП.

До реалізації цієї програми долучилися три українські державні банки – Укрексімбанк, Укргазбанк та Ощадбанк.

 

, ,