Business news from Ukraine

Україна поряд із Китаєм, Індією, Аргентиною, Бразилією увійшла до топ-5 світових експортерів меду

15 Серпня , 2024  

Українські виробники меду за останні 10 років посилили свої позиції на світовому ринку меду та наростили обсяги експорту в період із 2012 до 2023 року більш ніж у п’ять разів, повідомила пресслужба Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).

«У 2024 році український мед, незважаючи на складнощі повномасштабної війни, продовжує демонструвати стійку позитивну динаміку на світовому ринку. За перші три місяці цього року експорт меду склав понад 23 тис. тонн, що в грошовому еквіваленті становить $44 млн. Найбільший попит постійно спостерігається в країнах Європейського Союзу, зокрема в Німеччині, Польщі та Франції, на які припадає майже половина валютної виручки», – зазначили аналітики.

За їхньою інформацією, Україна протягом кількох років перебуває в топ-5 світових експортерів меду. Так, за підсумками 2023 року Україна в експорті меду посідає четверте місце серед традиційних світових лідерів із 55,4 тис. тонн. У цьому рейтингу її випереджають Китай зі 152,6 тис. тонн, Індія – 98,7 тис. тонн, Аргентина – 68,9 тис. тонн, а на п’ятій позиції перебуває Бразилія з 28,5 тис. тонн меду.