Business news from Ukraine

Гідрометцентр попереджає про надзвичайний рівень пожежної небезпеки в Києві та області

16 Серпня , 2024  

Український гідрометцентр попереджає про надзвичайний рівень пожежної небезпеки в Києві та області 17 та 18 серпня.

«Погодні умови сприятимуть високій імовірності виникнення та поширення пожеж в екосистемах за наявності джерел загоряння (відкритого вогню)», – наголошується в Телеграм-каналі в п’ятницю.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) просить містян і гостей столиці дотримуватися правил протипожежної безпеки, не використовувати несправне або пошкоджене електрообладнання, не розводити багаття, зокрема, на території парків і лісопаркових зон тощо.

КМДА нагадує про рішення Ради оборони міста Києва про заборону відвідування лісу та лісопаркових територій в умовах воєнного стану – як під час піших прогулянок, так і на транспорті.

Крім того, повідомляється, що згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за розпалювання багаття в недозволених місцях передбачено штраф від 340 до 1360 грн.

Також на території України діє жорстка заборона палити сухостій, за порушення якої передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу: для громадян – від 6120 до 12240 грн; для посадових осіб – від 21420 до 30600 грн.

,