Business news from Ukraine

Arricano за I півріччя сплатив до бюджетів майже 82 млн грн податків і зборів

17 Серпня , 2024  

Провідний український девелопер торговельних центрів Arricano Real Estate PLC (Кіпр) за перше півріччя 2024 року сплатив до бюджетів усіх рівнів 81,6 млн грн податків і зборів, а також перерахував понад 2,5 млн грн благодійної допомоги, повідомляє пресслужба компанії.
«Незважаючи на тиск правоохоронних органів на бізнес Arricano Real Estate PLC в Україні впродовж 2023-2024 рр., провідний девелопер ТРК не втрачає віри у справедливість і перемогу України та продовжує реінвестувати в розвиток чотирьох своїх торговельних комплексів, відновлення ТРК «Солнечная Галерея» (після ракетного ураження) і будівництво ТРК Lukianivka, працювати в прифронтових містах, створювати робочі місця і сплачувати податки і збори в державний бюджет України», – ідеться в релізі компанії.
Зазначається, що компанії групи продовжують системно підтримувати сили оборони України та допомагати військовим, благодійним фондам і громадським організаціям. З початку року розмір фінансової допомоги склав понад 2,5 млн грн.
Інвестиції в оновлення прифронтових ТРЦ і відновлення ТРК «Солнечная Галерея», ТРК «Солнечная Галерея», що постраждав унаслідок ракетного удару по Кривому Рогу в січні 2024 року, станом на сьогодні становили близько 51 млн грн. У релізі підкреслюється, що відновити роботу частини магазинів і закладів ТРК «Солнечная Галерея» менш ніж за місяць вдалося. Наразі в торговому центрі працює 74 оператори, і це число продовжує зростати.
У першому півріччі в торговельних комплексах Arricano відкрито й оновлено 84 магазини та заклади загальною площею 25,4 тис кв. м.
Як повідомлялося, 17 червня 2024 року за клопотанням прокурора Київської обласної прокуратури слідчий-суддя Солом’янського районного суду міста Києва наклав арешт на рахунки ТОВ «Призма Альфа» і ПрАТ «Лівобереж’їнвест», які керують ТРК CITY MALL (Запоріжжя) і ТРЦ «РайON». Пізніше, 25 липня 2024 року Солом’янський райсуд Києва вирішив скасувати арешт ТРЦ РайON, накладений у жовтні 2023 року, визнавши аргументи прокуратури недостатніми.
Arricano Real Estate Plc спеціалізується на будівництві торгово-розважальних центрів і є одним із провідних розробників на ринку нерухомості України. Володіє та управляє п’ятьма ТЦ у країні загальною площею 147,6 тис. кв. м – «РайON» і «Проспект» у Києві, «Сонячна галерея» у Кривому Розі, City Mall у Запоріжжі. Компанії також належать 49,9% у ТРЦ Sky Mall (Київ) і земельні ділянки для подальшого будівництва трьох об’єктів, що перебувають на стадії проектування. Компанія також веде будівництво київського ТРК Lukianivka.
Згідно з Опендатабот, дохід Arricano Real Estate Plc за 2023 рік становив 36 млн 155,9 тис. грн, що на 52,8% вище за результати 2022 року, чистий прибуток зріс у 2,28 раза – до 7 млн 167,7 тис. грн.