Business news from Ukraine

Мережа магазинів «Аврора» хоче купити склади під Києвом

21 Серпня , 2024  

ТОВ «Вигідна покупка» (смт Опішня, Полтавська обл.), найбільша українська мережа магазинів формату one dollar store «Аврора», може придбати ТОВ «Вест Гейт Логістик» (с. Стоянка, Київська обл.) – один із найбільших складських комплексів під Києвом площею приблизно 97 тис. кв. м під контролем Dragon Capital, який було майже повністю зруйновано російськими військами у 2022 році та частково відновлено.

Як ідеться в повідомленні Антимонопольного комітету України (АМКУ) в четвер, він надав «Вигідній покупці» дозвіл на придбання цілісного майнового комплексу, що належить «Вест Гейт Логістик».

«Аврора» заснована 2011 року Львом Жиденком, Тарасом Панасенком і Лесею Клименко, головний офіс розташований у Полтаві. На сьогодні мережа налічує понад 1400 магазинів в Україні та 25 у Румунії.

За даними Opendatabot, власником ТОВ «Вигідна покупка», яке розвиває мережу, вказана кіпрська «Аврорітейл Інвестменс Лімітед», її бенефіціаром – Жиденко. Кіпрська компанія також є власником ТОВ «Пріор девелопмент», ТОВ «Севен А», ТОВ «Промислова 9» і ТОВ «Так».

«Вест Гейт Логістик» до повномасштабної російської агресії був логістичним центром класу “А”, розташованим на трасі міжнародного значення E40 на 21 км Житомирського шосе загальною площею близько 97 тис. кв. м. Він був побудований у 2008 році і складався з двох будівель, що включали офіси, складські приміщення, холодильні камери і приміщення мезоніну. Dragon Capital у серпні 2016 року отримав дозволи АМКУ на купівлю «Іст Гейт Логістик» і «Вест Гейт Логістик», які керують однойменними складськими комплексами класу «А», у девелоперської компанії GLD Invest Group (Відень, Австрія).

Через три місяці після вигнання російських військ з-під Києва вдалося відремонтувати і відновити роботу фасадної будівлі площею близько 7,7 тис. кв. м. Його орендарями стали компанії «Нова пошта» і Watsons Ukraine.

Наразі ТОВ «Вест Гейт Логістик» перебуває у власності компанії New Ukraine PE Holding (NUPEH), яка входить до групи компаній Dragon Capital, основним акціонером якої є фонд прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund, а бенефіціаром зазначено засновника та голову Dragon Capital Томаша Фіалу.

, ,