Business news from Ukraine

Зростання цін на нафту посилилося, Brent $78,4 за барель

23 Серпня , 2024  

Підйом цін на нафту посилився вдень у п’ятницю в очікуванні виступу глави Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла.
Котирування жовтневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:41 кв зросли на $1,16 (1,5%), до $78,38 за барель.
Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася до зазначеного часу на $1,22 (1,67%), до $74,23 за барель.
Напередодні обидві марки подорожчали на 1,5%.
Підтримку котируванням надають очікування зниження ключової процентної ставки в Сполучених Штатах. Високі ставки збільшують вартість обслуговування боргу, що може сповільнити економічну активність у країні та знизити попит на паливо.
«Долар дешевшає на очікуваннях зниження ставки, – зазначив партнер Again Capital Джон Кілдафф. – Усі тепер говорять про майбутнє скорочення ставки Федрезерву на 50 базисних пунктів, що стане значним кроком».
Ринок очікує отримати нові сигнали про позицію ФРС з виступу Пауелла на щорічному економічному симпозіумі в Джексон-Хоулі, який розпочнеться о 17:00 кв. м.

,