Business news from Ukraine

Президент України запропонував Моді провести саміт миру в Індії

25 Серпня , 2024  

Президент України Володимир Зеленський назвав бажаним, щоб другий саміт миру відбувся в одній із країн глобального півдня, і повідомив, що запропонував прем’єр-міністру Наренду Моді провести саміт в Індії.
«Я справді вважаю, що другий саміт світу має бути в одній із країн, бажано, глобального півдня. І ми дуже відкриті… Я абсолютно підтримую і сказав, і поділився цим із прем’єр-міністром Моді, щоб провести глобальний саміт миру в Індії», – сказав Зеленський в інтерв’ю представникам індійських ЗМІ, опублікованому в неділю.
Проте президент додав, що Україна не може «провести саміт миру в країні, яка поки що не долучилася до комюніке саміту миру», однак це стосується не лише Індії, а будь-якої держави, яка позитивно ставилася до прийняття другого саміту.
«Я думаю, ви це розумієте. Ніхто ні на кого не тисне, але це логічно», – зазначив глава української держави.
Президент нагадав, що пункти в комюніке, ухваленому на першому саміті миру, стосуються енергетичної, продовольчої безпеки, а також повернення українських дітей, і жоден із пунктів не стосується зброї.
Зеленський додав, що Україна буде задоволена, якщо Індія приєднається до пункту Формули миру, який стосується повернення дітей.
«Тому я думаю, що Індія може обирати будь-який із цих пунктів, долучатися будь-якою з тематикою і може приходити зі своїм баченням, зі своїми додатковими поглядами тощо», – наголосив президент.

 

 

, ,