Business news from Ukraine

В Україні 28 серпня можна буде спостерігати унікальне астрономічне явище

28 Серпня , 2024  

Астрологи всього світу готуються до унікального небесного явища, яке відбудеться 28 серпня. Саме цього дня буде так званий Парад планет – шість планет розташуються на небосхилі Землі по один бік від Сонця і будуть видні одночасно на небі вранці.
Так, 28 серпня на ранковому небі вишикуються шість планет і Місяць – Меркурій, Марс, Юпітер, Уран, Нептун, Сатурн і Місяць. Усі вони перебуватимуть по один бік від Сонця в секторі близько 160 градусів. Першими зійдуть Сатурн і Нептун після 21 години напередодні, а після опівночі з-за обрію з’являться Уран, Юпітер, Марс і Місяць. У ясну погоду всі шість планет, крім Нептуна, Урана, можна буде спостерігати неозброєним оком, хоча видимість Меркурія становитиме менше ніж годину, він розташовується дуже низько біля обрію і губиться в яскравих сонячних променях. А щоб побачити Нептун і Уран, потрібен телескоп або потужний бінокль.
Наступний великий парад планет відбудеться 28 лютого 2025 року. На вечірньому небі зберуться Сатурн, Меркурій, Нептун, Венера, Уран, а поруч із ними (на схід) Юпітер і Марс. Це найближча дата, коли всі сім планет опиняться по один бік від Сонця і їх буде видно на небі одночасно (крім Сатурна, Меркурія і Нептуна).