Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Страховик «Інгосстрах» змінив одного акціонера

2 Вересня , 2024  

Станіслав Шейхетов, який володіє 8,979% акцій ПрАТ «СК “Інгосстрах” (Дніпро), скоротив свій пакет до 0%, повідомляється в інформації страховика, розміщеній у системі НКЦПФР. При цьому наголошується, що власником 8,979% акцій компанії стало ТОВ «Каріама».

Як повідомлялося, СК «Інгосстрах» була зареєстрована в 2004 році. Спеціалізувалася на наданні послуг у сфері ризикового страхування. Генеральним партнером компанії з продажу страхових послуг був ПриватБанк.

Раніше Національний банк повідомив страховика, що з інформації про структуру його власності неможливо встановити осіб, які мають значний вплив на управління або діяльність компанії. Він аргументував це тим, що жоден з акціонерів страховика не володіє 10% акцій або більше, а також відсутні дані про осіб, які мають незалежну від формального володіння можливість чинити рівнозначний вплив на управління або діяльність СК «Інгосстрах». На думку регулятора, це є однією з ознак непрозорості структури власності страховиків.

Оскільки страхова компанія не привела структуру власності у відповідність до вимог законодавства України, 23 березня 2023 року НБУ анулював ліцензії ПрАТ «СК “Інгосстрах” на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг, а 29 березня виключив страхову компанію з Державного реєстру фінансових установ.

, ,