Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

«Аврора» відкрила 8 нових магазинів в Україні

3 Вересня , 2024  

Найбільша українська мережа магазинів формату one dollar store «Аврора» напередодні осені відкрила вісім нових магазинів по всій Україні, повідомив директор з розвитку мережі Руслан Кудря.
«Сьогодні ми перевершили самі себе. Під завісу тижня, місяця і літа ми відкрили в один день вісім нових магазинів по всій Україні – попередній рекорд був шість», – написав він у Facebook 31 серпня.
Як уточнюється в повідомленні, три магазини відкрили в Києві, по одному в Чернігові, Дніпрі, Кривому Розі, Моршині та с. Диканька (Полтавської обл.).
Як повідомлялося, «Аврора» має намір відкрити 400 нових магазинів за підсумками поточного року і досягти 2 тис. торгових точок в Україні до кінця наступного.
«Аврора» заснована 2011 року Львом Жиденком, Тарасом Панасенком і Лесею Клименко. Головний офіс торговельної мережі «Аврора» розташований у Полтаві. На сьогодні мережа налічує понад 1400 магазинів в Україні та 25 у Румунії.
За даними Opendatabot, власником ТОВ «Вигідна купівля», яке розвиває мережу, вказано кіпрську «Аврорітейл Інвестменс Лімітед», її бенефіціаром – Жиденко. Кіпрська компанія також є власником ТОВ «Пріор девелопмент», ТОВ «Севен А», ТОВ «Промислова 9» і ТОВ «Так».
За підсумками 2023 року чистий прибуток мережі становив 4,1 млрд грн, чистий дохід – 27 млрд грн.

,