Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

“Укргазвидобування” ввело в експлуатацію свердловину з дебітом 274 тис. куб. м на добу

3 Вересня , 2024  

АТ “Укргазвидобування” (“УГВ”) запустило високопродуктивну свердловину в Полтавській області з дебітом 274 тис. куб. м газу на добу.
Як повідомила компанія на своєму сайті, нову свердловину пробурили як оціночно-експлуатаційну, використовуючи розчин на вуглеводневій основі. Її особливість полягає в тому, що плановий забій розташований безпосередньо під населеним пунктом.
“Ідея буріння цієї свердловини належить Андрію Тіро з УкрНДІгазу, він оцінив видобувні можливості родовища та знайшов віддалену ділянку для її закладання. Водночас команда з розробки підготувала детальне геологічне та технічне обґрунтування”, – зазначив голова “УГВ” Сергій Лагно, слова якого процитовано на сайті.
Він доповнив, що пробурити свердловину виявилося можливим завдяки сучасному буровому обладнанню, передовим технологіям буріння та майстерності фахівців бурового управління “Укрбургаз” (підрозділ “УГВ” – ІФ-У) – вони виконали доволі складне завдання за 4 місяці: пробурили свердловину з виходом вибою понад 1, 3 тис. м.
Своєю чергою, фахівці геофізичного управління “Укргазпромгеофізика” (філія “УГВ” – ІФ-У) в умовах великого кута стовбура свердловини виконали складні каротажні роботи та визначили глибину залягання газоносних пластів.
“Введення в роботу нової свердловини збільшило видобуток газу за добу на цьому родовищі на 17%. Це означає, що у родовища є перспектива для подальшого буріння, незважаючи на виснаженість і вік”, – прокоментував глава “УГВ”
Як нагадали в компанії, “Укргазвидобування” за 6 місяців 2024 року пробурило 50 свердловин, з яких введено в експлуатацію 41.
Як повідомлялося, “Укргазвидобування” у 2023 р. запустило 86 нових свердловин, з них 24 – з початковим дебітом понад 100 тис. куб. м, а в січні-травні 2024 року – 36 нових газових свердловин, 11 з яких є високопродуктивними.
За підсумками 2023 р. виробництво товарного газу компанією становило 13,224 млрд куб. м, що на 0,679 млрд куб. м більше, ніж у 2022-му.
“Укргазвидобування” в січні-червні 2024 року збільшило видобуток природного газу (товарного) на 8,8% порівняно з аналогічним періодом 2023 року – до 6,913 млрд куб. м.
НАК “Нафтогаз України” належить 100% акцій “Укргазвидобування”.

,